Menu
Geopend Ma - Vr 8:00 - 17:00

Ride-On

Ride-On is een prachtig product wat uw autobanden voorziet van een extra beschermlaag geeft. Daarnaast balanceert het ook uw banden, en houdt de banden spanning op peil.

Het product is ontwikkeld in Amerkika maar nu ook eindelijk verkrijgbaar in Europa! En wij leveren het aan u in Stadskanaal en omstreken!

Een stukje geschiedenis over het product.

Zo’n twintig jaar geleden in 1996 waren er verschillende sealants al op de markt, maar van zeer uiteenlopende kwaliteit. De broers Harry en Mark Farkhan werden daarom aan het werk gezet om een standaard voor kwaliteit vast te stellen waar sealants aan moeten voldoen. Een uitgebreid onderzoek volgde. 2 jaar lang onderzochten en testten Harry en Mark alle sealants die op de markt waren. Zo kregen zij niet alleen een beeld van alles wat er op het gebied van sealants verkrijgbaar is, maar ook van alles wat er mis kan zijn met een sealant. De conclusie: de verschillende sealants lagen zo ver uit elkaar, dat er geen standaard vastgesteld kon worden. Geen product was kwalitatief genoeg om aan een goede standaard te voldoen. Maar het belang van een goede sealant was inmiddels wel aangetoond. Dit deed de broers besluiten om zelf een geheel nieuw product te ontwikkelen.

Innovatie: een sealant in gelvorm

Wat Ride-On uniek maakt, is dat het een gel is die vloeibaar blijft gedurende de gehele levensduur van de band. Het bevat geen lijm of verhardende bestanddelen, of latex zoals veel andere sealants die een rommel maken van banden en velgen. Ride-On dicht gaten met speciale vezels, zes keer sterker dan staal. Een vloeibare gel met vezels om gaten te dichten heeft nog een bijkomend voordeel: hydrodynamisch balanceren. Traditioneel balanceren door middel van loodjes is daardoor niet meer nodig!

Bescherm het milieu

Behalve rijdgemak en bescherming tegen lekke banden biedt Ride-On ook bescherming voor het milieu. Het sealt de band en laat de porositeit met 500% afnemen, voor een langer behoud van optimale bandenspanning. In combinatie met balanceren vermindert dit de wrijving op het wegdek. Het brandstofverbruik neemt tot 3% af en de band slijt minder en gaat tot wel 25% langer mee. Dat is niet alleen voordelig voor de automobilist, maar ook voor het milieu. Er komt minder rubber fijnstof terecht in de lucht, bodem en oppervlaktewater. Bovendien zijn er minder grondstoffen nodig om de banden te vervangen en vermindert de afvalberg.

Een formule voor elk voertuig

Ride-On beseft zich dat een sealant geen ‘one-size-fits-all’ product is. Voertuigen en hun banden moeten presteren in verschillende omstandigheden en snelheden. Daarom biedt Ride-On verschillende speciaal ontwikkelde formules aan en wordt er nog steeds aan gewerkt om de producten te optimaliseren. Ride-On is ontwikkeld om beter te zijn dat alle andere verkrijgbare producten en kan daarom niet stilstaan.

beschikbaar voor de volgende voertuigen.

Ontdek de voordelen van Ride-On zelf!

In Amerika is Ride-On inmiddels een begrip als het gaat om het sealen van banden voor motor en vrachtwagen. Nu, 20 jaar later, staat het product voor een nieuwe uitdaging. De overstap van Amerika naar Europa is gemaakt en vanuit het hoofdkantoor in Nederland wordt gewerkt aan een verdere verspreiding van het product. We werken met ex-directeuren uit de transport en logistiek sector en hebben waardevolle partnerships met innovatieve bedrijven op het gebied van carrosserie, transport, chassis, en e-bikes. Met een enthousiast team van ontwikkelaars, marketeers, verkopers en designers willen we iedereen laten kennismaken met de voordelen van Ride-On. Ervaar het zelf! We werken graag samen met u aan meer verkeersveiligheid, minder files, minder uitstoot van CO2 en rubber fijnstof en een besparing in uw portemonnee.

Waarom ons?

Als je kiest voor AutoBedrijf Bert Mulders, dan kies je voor een perfecte prijs en kwaliteit.

  • Goede prijzen
  • We streven naar kwaliteit
  • Veel verse occasions
  • Vlotte en eerlijke APK
  • Altijd eerst een prijs
Meer over ons